Cina Haas

Min utbildning och professionella bakgrund:

1987 Yrkes- och graderingskurs på Stockholms Tillskärarakademi.

1987-1988 Formgivarutbildning på Lenings Textiltekniska Institut i Norrköping.

Efter studierna fick jag anställning som inköpsassistent hos Eklof AB i Norrköping. När jag avslutade anställningen 2 år senare hade arbetsuppgifterna ändrats till att bestå av design av tryck och etiketter, produktionskontroll och ansvara för reklamationer både gentemot leverantör och kund.

1991 Flyttade jag till Östersund och startade ett eget företag. Sydde på beställning mot företag och privatpersoner, designade och sydde en liten träningskollektion som jag sålde i min lilla shop som jag hade på ett friskvårdscenter i Östersund och frilansade som mönsterkonstruktör bland annat mot Marc O´Polo.

1995 erbjöd Marc O’Polo mig en anställning som mönsterkonstruktör med ansvar för damkollektionen och jag tackade ja. Senare blev jag ansvarig för mönsteravdelningens datorisering.

1997 kontaktades jag av Peak Performance där jag också ansvarade för datorisering av mönster. På Peak har jag konstruerat alla typer av kläder i deras breda sortiment.

2002 tog jag beslut att starta Svensk Mönsterform AB.

Det som ligger mig varmast om hjärtat är sport- och fritidskläder med många tekniska detaljer och hög modegrad som gör att man får tänka till lite extra.